Sensuele en spirituele Tantra Mechelen.

 • OORSPRONG VAN TANTRA.

  Het woord is samengesteld uit de Sanskrietwortel “Tan”, wat “weven” betekent, en “Tra”, wat leringen en methoden betekent.

  Tantra is een hindoeïstische beweging die een reeks teksten, doctrines, rituelen en inwijdingsmethodes samenbrengt, waarin spiritualiteit centraal staat.

  Het doel van deze praktijk is spirituele openheid door de vrije circulatie van seksuele energie, beter bekend als vitale energie.

  Naast de seksuele dimensie heeft deze gedachtestroming een effect op het welzijn en de ontwikkeling van het individu, dankzij een goede circulatie van energie in het lichaam.

  Tantra gaat over het bewust worden van onze elementen: lichaam, hart en geest, in relatie tot het universum. Het gaat er ook om de geest tot rust te brengen en tegelijkertijd het lichaam te ontspannen en van energie te voorzien. Zoals je ziet is het een complete therapie die erop gericht is ons ‘ego’ en ons lijden te verminderen om dit gevoel van eenheid te ontwikkelen tussen de externe omgeving en onszelf. Het is een transformatie van het Zijn door het lichaam en de vijf zintuigen.

Nancy-tantra-mechelen-oorsprong
 • TANTRA EN HEILIGE SEKSUALITEIT.

  De beoefening van Tantra en heilige seksualiteit stelt partners in staat om hun zintuiglijke ervaring uit te breiden tot ver buiten het genitale gebied (maar zonder het uit te sluiten). Het hele lichaam wordt erotisch en in staat tot orgastische sensaties.

  Het gaat ook over leren om bewustzijn en emotie te leggen in wat er binnenin ons gebeurt, zodat we authentiek samen kunnen komen, zonder angst of schaamte, en onszelf kunnen bevrijden van oordelen van buitenaf.

  Tantra is een introductie voor iedereen. Deze technieken zijn gericht op het ontwikkelen van het vermogen om orgasmes te krijgen die naar binnen gericht zijn in plaats van naar buiten.

 • WAT IS HET VERBAND TUSSEN TANTRA EN SEKSTHERAPIE?

  Tantra is op zichzelf een discipline van de sekstherapie en de verschillende praktijken die het aanbiedt (meditatie, ademhaling, lichaamsoefeningen, massage, enz.) hebben onmiskenbaar therapeutische effecten.

  Tantra krijgt zijn volle betekenis in begeleiding bij individuele of relatietherapie, doordrenkt met psycho lichamelijke benaderingen.

  Tantra massage kan worden gebruikt voor het plezier van ondubbelzinnig lichaamscontact, maar ook in geval van moeilijkheden.

  Wanneer een persoon of stel blokkades of moeilijkheden ervaart in de ontwikkeling van hun seksuele leven, kan Tantrische massage worden aangeboden als aanvulling op sekstherapie. Verlangen, libido, anorgasmie, snelle ejaculatie, vaginisme, impotentie… Voor elk probleem brengt tantrische massage voordelen en een beter gevoel in seksualiteit.